In de zalen

BONJOUR TRISTESSE

Otto Preminger

US
94
min
1958
VO EN ST FR

De verwende Cecile, 17, brengt haar zomer door aan de Franse Rivièra met haar rijke, weduwnaar, playboy vader en Elsa. Anne, de vriendin van haar overleden moeder, komt op bezoek en brengt veranderingen teweeg.

Tickets

LOS COLONOS

Felipe Galvez

CL
97
min
2023
VO ST FR/NL

Tierra del Fuego, 1901.

Tickets

MARCELLO MIO

Christophe Honoré

FR
120
min
2024
VO FR/IT/EN ST FR/NL

In het fantasievolle MARCELLO MIO plaatst Christophe Honoré de dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni centraal. Chiara Mastroianni blaast de figuur van haar vader nieuw leven in. Ze noemt zichzelf Marcello, kleedt zich zoals hij en wil voortaan als acteur beschouwd worden.

Tickets

PARASOL

Valéry Rosier

BE
75
min
2016
VO FR/ES ST FR/NL

Op Majorca. Drie personen hebben genoeg van hun eenzaamheid. Alfie, een jonge Engelsman zoekt vakantieliefdes en vrienden. Pere, een alleenstaande vader, probeert zijn leven als vader te organiseren in combinatie met een veeleisende job.

Tickets

SWIMMING HOME

Justin Anderson

UK
99
min
2024
VO EN/GR ST FR/NL

Wanneer Isabel en haar familie bij hun vakantievilla aankomen, vinden ze Kitti naakt drijvend in het zwembad. Geheel onverwacht nodigt Isabel deze vreemdeling uit om te blijven. Kitti blijkt botanist te zijn en verzamelt giftige planten.

Tickets

THE STATE OF THINGS (L'Etat des Choses)

Wim Wenders

GR, PT, FR
121
min
1982
VO EN ST FR

In Portugal, in een hotel dat verwoest is door een storm, is een filmploeg bezig met de opnames van The Survivors, de remake van een sciencefictionfilm uit de jaren 1950. Maar de producent verdwijnt plotseling zonder een cent op zijn naam en het filmen moet worden gestopt.

Tickets

UNDERGROUND

Emir Kusturica

CZ, FR, DE
167
min
1995
VO ST FR

Twee ondergrondse zwarthandelaren, Marko en Blacky, verkopen wapens aan het communistische verzet in het Belgrado van de oorlog en leiden een goed leven.

Tickets