-

EXHIBITION GOLDEN EIGHTIES - ON THE SET WITH CHANTAL AKERMAN

Teruggaan

Op de set van Golden Eighties van Chantal Akerman

In 2022 verwierf de Stichting Chantal Akerman een verzameling ongepubliceerde foto's van Jean Ber, de setfotograaf van de film "Golden Eighties". De pop, -en kleurrijke aard van deze foto's overtuigde ons ervan dat ze een perfect onderwerp zouden vormen voor een tentoonstelling, als aanvulling op de evenementen die al worden georganiseerd in Cinematek en Bozar om de Belgische kunstenares te eren.

Deze tentoonstelling biedt ook een unieke gelegenheid voor Palace om een minder bekend aspect van Chantal Akermans werk te belichten: haar speelse, kleurrijke benadering die flirt met populaire cultuur.

"Golden Eighties", een uniek werk in haar filmografie, is een muzikale komedie die zich afspeelt in een nauwgezette reconstructie van de Toison d'Or-galerijen in Brussel tijdens de jaren 1980. De decors, kostuums en muziek ademen de sfeer van die tijd, wat de film een onweerstaanbare kitscherige charme geeft. Hoewel de film de thema's belicht die Akerman na aan het hart liggen, zoals familiale banden en de complexiteit van liefde, is de algehele vorm en het kooraspect doordrenkt met humor en lichtheid.

De eenendertig foto's, zorgvuldig gekozen in samenwerking met de fotograaf, worden tentoongesteld tegen een achtergrond die de sfeer en scènes van de film oproept, waardoor een betoverend moment uit die tijd tot leven komt.

 

 

PRAKTISCHE INFO :

Van 12/04 tot 23/06

Open 7/7

Van 11:00 tot 21:30

Gratis toegang

  • -