Be Curious : SILENCE S'IL VOUS PLAÎT + DANS LE SILENCE D'UNE MER ABYSSALE

Duur:
40
min
Release:
Productiejaar:
2021
Taal: VO FR ST EN Land:
BE

Elke eerste donderdag van de maand nodigt Palace u uit om de Belgische documentaire te ontdekken.

Deze maand vertonen wij de kortfilm SILENCE S'IL VOUS PLAÎT van Aude Verbiguié-Soum, die ons de mogelijkheid biedt om, tussen fictie en realiteit, de plaats van de vrouw op de filmset in vraag te stellen. De vertoning zal worden aangevuld met de documentaire van Juliette Klinke, DANS LE SILENCE D'UNE MER ABYSSALE, die een historische context zal bieden voor deze realiteit.

De vertoning wordt gevolgd door een discussie met Aude Verbiguié-Soum en vertegenwoordigers van het collectief "Elles font des films".

SILENCE S'IL VOUS PLAÎT, Aude Verbiguié-Soum
BE - 2021 - 21min30


In filmscholen, op een filmset, tijdens de vertoning van hun film, praten ze over onrechtvaardigheden, welwillend seksisme, discriminatie, waarom ze niet konden reageren, of hoe ze besloten te handelen?

DANS LE SILENCE D'UNE MER ABYSSALE, Juliette Klinke
BE - 2021 - 19min


Wat is het waard om te onthouden? Wie bepaalt wat het waard is om herinnerd te worden? Door middel van een persoonlijke vertelling neemt een stem ons mee naar de vergeten afgrond van de filmgeschiedenis, in een tijd waarin veel vrouwen creëerden. Tussen verleden en heden, herinneringen en vergetelheid, herinnering en uitwissing. Een zintuiglijke, zwevende en poëtische reis, die ons terugvoert naar onze eigen kennis, onze overtuigingen en onze persoonlijke en sociale constructies.

 

Regie Aude Verbiguié-Soum , Juliette Klinke
Distributie
Flim / Dérives