COURT & KORT #01

Duur:
70
min
Release:
Productiejaar:
2019-2020
Land:
BE

Cosmos-Kosmos.be, een tweetalig platform voor artistieke projecten-in-wording, en het nieuwe filmtijdschrift Fantômas presenteren samen een selectie recente Belgische films over het delen van wat eigenlijk niet overdraagbaar is. De communicatie in intieme kring wordt vertaald naar het publieke forum via film. Telkens raakt het banale aan het urgente. Telkens staat er iets op het spel.

Bij de vertoning op 5 augustus komen de makers zelf meer toelichting geven bij hun films.

Mono No Aware – Amina Hadji (BE, 2020, 16', CN-FR-JP, s/t FR & EN)
Jonge vrouwen delen hun ervaringen en gevoelens. Enkele ogenblikken nadat ze ernaar geluisterd heeft, speelt een actrice deze verhalen na. De herinneringen, zowel intiem als collectief, versmelten met elkaar, komen tot leven en verdwijnen even snel.

Monachopsis – Liesbet Van Loon (BE, 2020, 10', -, s/t -)
Debbie kan moeilijk een band vormen met anderen. Ze voelt zich niet op haar plaats. Wanneer er eindelijk iemand tot haar doordringt, wil ze die nieuwe vriendin voor zich alleen houden.

Holiday - Michiel Dhont (BE, 2019, 23', NL, s/t FR) 
De familie van de 26-jarige Maurice organiseert een weekendje weg. De machtsverhoudingen tussen de generaties lijken vervaagd, maar is hij bereid om, net als de anderen, de schijn hoog te houden?

So We Live – Rand Abou Fakher (BE, 2020, 16', SY, s/t FR & NL)
Een schijnbaar normale avond bij een familie in oorlogsgebied. Het ene moment oogt heel alledaags, het andere gaat het enkel om overleven.

Parler de la pluie et du beau temps – Geertrui De Vijlder (BE, 2019, 5', -, s/t -)
zeggen zonder te spreken
luisteren zonder te horen
proeven van een taal
begrijpen hoeft niet
kijk en zie, laat de gebaren vertellen


 

Regie Liesbeth van Loon , Amina Hadji , Rand Abou Fakher , Michiel Dhont , Geertrui De Vijlder