Films

ANIMAL

Sofia Exarchou

GR
116
min
2023
VO GR/EN ST FR + ST EN

Onder de brandende zon van een Grieks eiland maken de entertainers van een all-inclusive hotel, onder leiding van Kalia, zich klaar voor het seizoen. Kartonnen decors, glitterkostuums en dansshows staan centraal.

Datums

Coming soon:

ARIZONA DREAM

Emir Kusturica

FR, US
142
min
1993
VO EN ST FR

Axel leeft meer in een wereld vol dromen en vliegende vissen dan in New York, waar hij woont. Hij staat op het punt te hertrouwen en zijn oom Leo, een autoverkoper uit Arizona, vraagt hem de VS door te reizen om zijn getuige te zijn.

Datums

Vertoningen

BLACK BOX

Asli Özge

DE, BE
120
min
2023
VO ST FR/EN

De in- en uitgangen van een binnenplaats in Berlijn worden geblokkeerd door de politie vanwege een dubbelzinnige gebeurtenis buiten, waardoor de noodtoestand wordt uitgeroepen. Onveiligheid zaait angst onder de bewoners van het gebouw en vooroordelen raken gepolariseerd.

Datums

Vertoningen

BRIFF - BLUEBERRY DREAMS

Elena Mikaberidze

BE, FR, GE
76
min
2023
VO ST FR/EN

"Een warme film met vleugjes humor over het project van een Georgische familie die start een blauwebessenplantage in Mingrelië, een regio aan de grens met Rusland waar conflicten rommelen. Een jonge film over een oude wereld, waar de twee jonge zoons van

Datums

Vertoningen

BRIFF - D'ABDUL A LEILA - EN/FR/NL SUBT

Leïla Albayaty

BE, DE
92
min
2024
VO FR/AR ST FR/NL/EN

Geheugenverlies, kunst en erfgoed verstrengelen zich in de zoektocht van Leila, een Frans-Iraakse kunstenares die na een ongeluk haar verleden reconstrueert door Arabisch te leren tussen Europa en het Midden-Oosten en de gedichten van haar verbannen vader te zingen.

Datums

Vertoningen

BRIFF - EMILIA PEREZ

Jacques Audiard

FR
130
min
2024
VO EN/ES ST EN/FR

Overgekwalificeerd en overbenut, gebruikt Rita haar talenten als advocaat in dienst van een groot kantoor dat meer geneigd is criminelen wit te wassen dan gerechtigheid te dienen.

Datums

Vertoningen

BRIFF - EN ATTENDANT LA NUIT

Céline ROUZET

FR, BE, MA, NL
104
min
2023
VO FR ST NL/EN

Wanneer ze naar een nieuwe buurt verhuizen, probeert de familie Feral er zo normaal en vriendelijk mogelijk uit te zien. Maar hun zoon Philemon, een zachtaardige en introverte zeventienjarige, heeft nogal een bizarre affectie die koste wat kost verborgen moet blijven.

Datums

Vertoningen

BRIFF - JEUX DE BAL

Laurent Scheid

BE
83
min
2023
VO FR ST NL/EN

Elke 20 juli, voor de laatste 20 jaar, op de vooravond van de nationale Belgische feestdag, komen duizenden mensen samen op het Vossenplein (Place de Jeu de Balle) te Brussel. Dit is het “Bal National”, een uniek feest dat tussen een festival, carnaval en familiereünie valt.

Datums

Vertoningen

BRIFF - KINDS OF KINDNESS

Yorgos Lanthimos

US, UK
165
min
2024
VO EN ST FR/NL

“Kinds of Kindness” is een driedelig verhaal, met een man zonder keuze die grip op zijn leven probeert te krijgen, een politieagent die gealarmeerd wordt dat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd, maar een totaal ander persoon blijkt te zijn geworden en een vrouw die vastbesloten is een specifiek pers

Datums

Vertoningen

BRIFF - KINGS OF THE ROAD ( IM LAUF DER ZEIT)

Wim Wenders

DE
175
min
1976
VO DE ST EN/FR

Vlakbij de oostgrens met West-Duitsland is Bruno, een eenzame, permanente inwoner van de weg en reparateur van filmapparatuur, getuige van het ongelukkige tafereel van een VW kever die recht in de rivier de Elbe belandt.

Datums

Vertoningen

BRIFF - LANGUES ETRANGERES - EN/FR/NL SUBT

Claire Burger

BE, FR, DE
95
min
2023
VO FR/DE ST FR/EN/NL

Fanny, een verlegen en eenzame tiener, gaat op taaluitwisseling naar Duitsland. In Leipzig ontmoet ze haar penvriendin Lena, een tiener die graag politiek actief wil worden. Fanny maakt zich zorgen.

Datums

Vertoningen

BRIFF - LES PISTOLETS EN PLASTIQUE - EN SUBT

Jean-Christophe Meurisse

FR
96
min
2024
VO FR ST EN

Léa en Christine zijn geobsedeerd door de zaak van Paul Bernardin, een man die ervan wordt verdacht zijn hele familie te hebben vermoord en daarna op mysterieuze wijze is verdwenen.

Datums

Vertoningen

BRIFF - LOVES OF A BLONDE (Lasky jedne plavovlasky)

Miloš Forman

CZ
84
min
1965
VO CZ ST FR/EN

Als kind van de oorlog verloor Milos Forman zijn ouders, die gedeporteerd werden naar Auschwitz, en hij en zijn broers werden opgevoed door de rest van zijn familie.

Datums

Vertoningen

BRIFF - MEMORY

Michel Franco

MX, US
100
min
2023
VO ST FR/NL

Sylvia (Jessica Chastain) is een social werker met een simpel, gestructureerd leven: haar dochter, haar job, haar AA-bijeenkomsten. Dit komt echter allemaal op z’n kop te staan wanneer Saul (Peter Sarsgaard) haar naar huis volgt na de reünie van hun middelbare school.

Datums

Vertoningen

BRIFF - SAUVE QUI PEUT

Alexe Poukine

BE, FR, CH
98
min
2024
VO FR ST NL/EN

In een medisch trainingscentrum simuleren ‘echte’ verzorgers en ‘nep’-patiënten medische consultaties. Het doel van de rollenspellen is om de ethische kwaliteiten van de therapeuten te ontwikkelen.

Datums

Vertoningen

BRIFF - SONS (VOGTER)

Gustav Möller

DK
100
min
2024
VO DK ST FR/NL/EN

De idealistische gevangenisbewaakster Eva staat voor het dilemma van haar leven wanneer een jonge man uit haar verleden wordt overgeplaatst naar de gevangenis waar ze werkt.

Datums

Vertoningen

BRIFF - TATAMI

Zar Amir Ebrahimi, Guy Nattiv

US, GE
105
min
2024
VO EN/FA ST EN/FR/NL

De Iraanse judoka Leila en haar coach Maryam gaan naar het wereldkampioenschap judo met de bedoeling de eerste gouden medaille voor Iran mee naar huis te nemen.

Datums

Vertoningen

CHALLENGERS

Luca Guadagnino

US
132
min
2024
VO EN ST FR/NL

Tashi, een voormalig tenniswonder dat coach is geworden, is getrouwd met een kampioen die aan de verliezende hand is. Haar strategie voor de verlossing van haar man neemt een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen zijn voormalige beste vriend en Tashi's voormalige vriend.

Datums

Vertoningen

CLUB ZERO

Jessica Haussner

GB, FR
110
min
2023
VO EN ST FR/NL

De eigenzinnige miss Novak gaat aan de slag op een privéschool waar ze les zal geven in het bewust omgaan met eten. De verwachtingen zijn hoog en slechts een kleine selectie leerlingen mag deelnemen aan haar lessen.

Datums

CREATURA

Elena Martín Gimeno

ES
113
min
2023
VO ES ST FR/EN

Nadat ze bij haar partner is ingetrokken, beseft Mila dat ze haar verlangen kwijt is. Ze begint aan een ontdekkingsreis naar de diepten van zichzelf.

Datums

Vertoningen

DOGTOOTH - 4K

Yorgos Lanthimos

GR
96
min
2009
VO GR ST FR/NL

Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar naïeve jongvolwassen kinderen in 'splendid isolation'. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen.

Datums

Vertoningen

GOLDEN EIGHTIES

Chantal Akerman

FR, BE
96
min
1986
VO FR ST NL

In een winkelgalerij kruisen en ontmoeten klanten en winkelmeisjes elkaar dagelijks, in Lili's kapsalon, in de prêt-à-porter boetiek van de familie Schwartz, of aan de bar bij Sylvie. Allen dromen ze van liefde: verboden liefde, epistolaire liefde, onmogelijke liefde...

Datums

Vertoningen

I DON'T BELONG ANYWHERE, LE CINEMA DE CHANTAL AKERMAN - EN SUBT

Marianne Lambert

BE
67
min
2015
VO FR ST EN

De vijfde titel in de collectie Cinéastes d'aujourd'hui, I Don't Belong Anywhere - The Cinema of Chantal Akerman, geregisseerd door Marianne Lambert, belicht enkele van de 40 films van deze grote filmmaakster, waaronder het zeer emblematische Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Brussel.

Datums

Vertoningen

INSIDE OUT 2

Kelsey Mann

US
96
min
2024
VO ST FR/NL

Disney en Pixar's "Inside Out 2" keert terug naar het hoofd van tiener Riley net op het moment dat het hoofdkwartier een plotse sloop ondergaat om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: nieuwe Emoties!

Datums

Vertoningen

KINDS OF KINDNESS

Yorgos Lanthimos

GB
165
min
2024
VO EN ST FR/NL

KINDS OF KINDNESS is een tryptische fabel die volgt: een man zonder keuzes die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven; een politieagent die zich zorgen maakt omdat zijn vrouw die op zee verdween is teruggekeerd en een ander persoon lijkt te zijn; en een vrouw die vastbesloten is om een s

Datums

Vertoningen

LA CHIMERA

Alice Rohrwacher

IT, FR, CHE
130
min
2023
VO IT ST FR/NL

Met zijn bende "tombaroli" plundert Arthur graven en archeologische wonderen. Hij heeft een gave die hij goed kan gebruiken: hij kan leegte voelen. De leegte van de aarde waarin de overblijfselen van een voorbije wereld liggen.

Datums

Vertoningen

LA FILLE DE SON PERE

Erwan Le Duc

FR
91
min
2023
VO FR ST NL

Étienne en Valérie zijn jong en verliefd, maar wanneer hun dochter Rosa geboren wordt, is de liefde bekoeld. Nadat Valérie plots vertrekt, weet Étienne een mooi, gelukkig leven voor hem en zijn dochter op te bouwen.

Datums

LA FOLIE ALMAYER

Chantal Akerman

BE
127
min
2011
VO ST FR/NL

Ergens in Zuidoost-Azië, aan de oevers van een tumultueuze rivier, klampt een Europeaan zich vast aan zijn dromen over fortuin voor de liefde van zijn dochter. Een verhaal over passie, verderf en waanzin, naar de roman van Joseph Conrad.

Datums

Vertoningen

LA PEINE (Emperors Of Nothing)

Cédric Gerbehaye

BE
90
min
2023
VO ST FR/NL

Emperors of Nothing is een ongekende onderdompeling in Forest, een gevangenis in Brussel die berucht is om zijn onmenselijke opsluitingsomstandigheden, en getuigt van hoe de menselijke geest zich verzet tegen deze harde wereld of zich eraan onderwerpt.

Datums

Vertoningen

Largo Winch - LE PRIX DE L'ARGENT

Olivier Masset-Depasse

BE, FR
120
min
2024
VO FR ST NL

Sinds de brute ontvoering van zijn zoon Noom is Largo Winch het doelwit van een meedogenloos complot om hem en Groupe W. te vernietigen. Om de waarheid te achterhalen en zijn zoon terug te vinden, zet Largo een meedogenloze jacht in.

Datums

Vertoningen

LE DEUXIEME ACTE

Quentin Dupieux

FR
76
min
2024
VO FR ST EN

Florence wil David, de man op wie ze smoorverliefd is, voorstellen aan haar vader Guillaume. Maar David voelt zich niet aangetrokken tot Florence en wil van haar af door haar in de armen van zijn vriend Willy te gooien. De vier personages belanden in een restaurant in the middle of nowhere.

Datums

Vertoningen

LE DEUXIEME ACTE

Quentin Dupieux

FR
76
min
2024
VO FR ST NL

Florence wil David, de man op wie ze smoorverliefd is, voorstellen aan haar vader Guillaume. Maar David voelt zich niet aangetrokken tot Florence en wil van haar af door haar in de armen van zijn vriend Willy te gooien. De vier personages belanden in een restaurant in the middle of nowhere.

Datums

Vertoningen

LE MEPRIS - EN SUBT

Jean-Luc Godard

FR
103
min
1963
VO FR ST EN

LE MÉPRIS speelt zich af rond de buitengewone Villa Malaparte op Capri en vertelt de tragische romance tussen Paul en zijn vrouw Camille. Paul krijgt de opdracht om een filmscript te herschrijven.

Datums

Coming soon:

LE ROI ET L'OISEAU

Paul Grimault

FR
87
min
1980
VFR

In zijn labyrintische kasteel zwijmelt de koning van Takicardie, een triest, dik, tiranniek figuur, over een mooi herderinnetje dat op een van de houten lambriseringen in zijn slaapkamer is geschilderd. Maar het herderinnetje is verliefd op de schoorsteenveger naast hem. De tortelduifjes vluchten.

Datums

Coming soon:

LES BRONZES

Patrice Leconte

87
min
1978

Vakantiegangers die aankomen bij Club Med in Ivoorkust zijn vastbesloten hun dagelijkse problemen en romantische teleurstellingen te vergeten. Spelletjes, wedstrijden, excursies, zwemmen en zonnebaden begeleiden een non-stop avontuur zonder toekomst.

Datums

Vertoningen

LES PISTOLETS EN PLASTIQUE - EN SUBT

Jean-Christophe Meurisse

FR
96
min
2024

Léa en Christine zijn geobsedeerd door de zaak van Paul Bernardin, een man die ervan wordt verdacht zijn hele familie te hebben vermoord en daarna op mysterieuze wijze is verdwenen.

Datums

Vertoningen

LES TOUTES PETITES CREATURES - no dial

Lucy Izzard

UK
38
min
2024
NO DIAL

Volg de avonturen van Roos, Blauw, Oranje, Geel en Groen, een groep grappige, vertederende wezentjes. Deze kleine wezentjes van klei ontdekken spelenderwijs de wereld om hen heen.

Datums

Vertoningen

MARCELLO MIO

Christophe Honoré

FR
120
min
2024
VO FR/IT/EN ST FR/NL

In het fantasievolle MARCELLO MIO plaatst Christophe Honoré de dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni centraal. Chiara Mastroianni blaast de figuur van haar vader nieuw leven in. Ze noemt zichzelf Marcello, kleedt zich zoals hij en wil voortaan als acteur beschouwd worden.

Datums

Vertoningen

MEMORY

Michel Franco

MX
103
min
2023
VO EN ST FR/NL

Maatschappelijk werkster Sylvia leidt een overzichtelijk en gestructureerd leven. Ze verdeelt haar tijd over haar dochter, baan en AA-bijeenkomsten. Dit wordt overhoop gegooid als Saul haar na hun middelbare school reünie naar huis volgt.

Datums

Vertoningen

NAUSICÄA DE LA VALLEE DU VENT (Kaze no tani no Naushika)

Hayao Miyazaki

JP
117
min
1984
VO JP ST FR/NL

In de toekomst, nadat een apocalyptisch conflict een groot deel van het ecosysteem van de wereld heeft verwoest, leven de weinige overlevende mensen in semi-herbergzame omgevingen verspreid over wat een “giftige” jungle is geworden.

Datums

Vertoningen

ORLANDO - 4K Restored

Sally Potter

UK
93
min
1992
VO EN ST FR/NL

Op haar sterfbed smeekt koningin Elizabeth I haar favoriete Orlando om voor altijd jong te blijven. Zonder ooit oud te worden, doorloopt de androgyne jongeman de eeuwen, verandert voortdurend van geslacht en ontdekt liefde in verschillende vormen.

Datums

PENDANT CE TEMPS SUR TERRE

Jérémy Clapin

FR
89
min
2024
VO FR ST NL

Elsa, 23 jaar, heeft altijd een hechte band gehad met haar oudere broer Franck, die 3 jaar eerder op mysterieuze wijze verdween tijdens een ruimtemissie. Op een dag wordt ze vanuit de ruimte benaderd door een onbekende levensvorm die beweert haar broer terug naar de aarde te kunnen brengen.

Datums

Vertoningen

PINA

Wim Wenders

DE
106
min
2011
VO ST FR/NL

Pina is een film voor Pina Bausch. Deze dansfilm, in 3D gefilmd met het gezelschap van Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, toont het opwindende en unieke werk van de grote choreografe die in de zomer van 2009 overleed.

Datums

Vertoningen

RIZE

David LaChapelle

US, UK
86
min
2005
VO EN ST FR

In zijn debuutfilm RIZE laat modefotograaf en clip-regisseur David LaChapelle ons kennismaken met het fenomeen "krumping', een hyper-energieke dansvorm waarin combat clown-mime en Afrikaanse tribal-dance elkaar ontmoeten.

Datums

Vertoningen

SATURDAY NIGHT FEVER

John Badham

US
118
min
1977
VO EN ST FR

Elke zaterdag trekt Tony zijn wijde overhemd, uitlopende broek en plateauschoenen aan en gaat hij naar de enige plek waar hij gezien wordt als een god in plaats van een jonge punker - zijn plaatselijke disco.

Datums

Vertoningen

SONS (VOGTER)

Gustav Möller

DK
100
min
2024
VO DK ST FR/NL

Eva, een voorbeeldige gevangenisbewaakster, komt voor een echt dilemma te staan wanneer een jongeman uit haar verleden wordt overgeplaatst naar de gevangenis waar ze werkt.

Datums

Vertoningen

SPOORLOOS (restored version)

George Sluizer

107
min
1988

Rex en Saskia, een jong verliefd stel, zijn op vakantie. Ze stoppen bij een druk benzinestation en Saskia wordt ontvoerd. Na drie jaar zonder enig teken van Saskia, begint Rex brieven te ontvangen van de ontvoerder.

Datums

Vertoningen

THE GARFIELD MOVIE

Mark Dindal

US
101
min
2024
VFR, VO EN ST FR/NL

De wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! 

Datums

Vertoningen

THE MATRIX

Lana Wachowski, Lilly Wachowski

US
136
min
1999
VO EN ST FR/NL

Overdag is Thomas Anderson een anonieme programmeur op een administratieve afdeling en 's nachts wordt hij Neo. Onder dit pseudoniem is hij een van de meest gewilde hackers in cyberspace.

Datums

Vertoningen

THE MOTHER OF ALL LIES

Asmae ElMoudir

MA
97
min
2023
VO AR ST FR/NL

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad, maar bij regisseur Asmae El Moudir thuis werden meer leugens dan waarheden verteld. In de levendige wijk in Casablanca waar ze opgroeide, bepaalde haar overheersende grootmoeder alles in huis: het verleden werd verzwegen en foto’s hingen er niet.

Datums

Vertoningen

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW

Jim Sharman

UK, USA
100
min
1975
VO EN ST FR

Un couple récemment fiancé tombe en panne dans une zone isolée et se rend à la résidence étrange du Dr. Frank-N-Furter.

Datums

Vertoningen

UN AMOR

ISABEL COIXET

ES
128
min
2023
VO ES ST FR/NL

De 30-jarige Natalia trekt zich terug in een dorpje op het Spaanse platteland om te ontsnappen aan haar stressvolle dagelijkse leven. Ze stuit daar op het wantrouwen van de lokale bevolking, raakt bevriend met een hond en accepteert een verontrustend voorstel van haar buurman.

Datums

Vertoningen

VICE-VERSA 2 - VFR

Kelsey Mann

US
96
min
2024
VFR

Disney en Pixar's "Inside Out 2" keert terug naar het hoofd van tiener Riley net op het moment dat het hoofdkwartier een plotse sloop ondergaat om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: nieuwe Emoties!

Datums

Coming soon: