In de zalen

ANIMAL

Sofia Exarchou

GR
116
min
2023
VO GR/EN ST FR + ST EN

Onder de brandende zon van een Grieks eiland maken de entertainers van een all-inclusive hotel, onder leiding van Kalia, zich klaar voor het seizoen. Kartonnen decors, glitterkostuums en dansshows staan centraal.

Tickets

EXCURSION (Ekskurzija)

Una Gunjak

BA, FR, NW, HR
93
min
2023
VO BA ST FR/NL

In Sarajevo beweert een tiener op zoek naar erkenning dat ze haar eerste seksuele ontmoeting had tijdens een spelletje truth or dare tussen schoolkinderen. Gevangen in haar eigen leugen verzint ze een zwangerschap en wordt ze het middelpunt van een controverse die uit de hand loopt.

Tickets

ISLE OF DOGS

Wes Anderson

US
102
min
2018
VO EN ST FR

Vanwege een epidemie van hondengriep laat de burgemeester van Megasaki alle honden van de stad in quarantaine plaatsen en naar een eiland sturen dat het Eiland van de Honden wordt. De jonge Atari, 12 jaar oud, steelt een vliegtuig en reist naar het eiland om zijn trouwe metgezel, Spots, te zoeken.

Tickets

LA CAPTIVE

Chantal Akerman

FR, BE
118
min
2000
VO FR ST EN

De jaloerse obsessie van een nietsdoende rijke man met zijn nonchalante minnares. Verbale intimidatie, obsessieve stalking en de ambiguïteit van amoureuze gevoelens in Chantal Akermans verbluffend afstandelijke bewerking van Prousts La Prisonnière.

Tickets

THE STATE OF THINGS (L'Etat des Choses)

Wim Wenders

GR, PT, FR
121
min
1982
VO EN ST FR

In Portugal, in een hotel dat verwoest is door een storm, is een filmploeg bezig met de opnames van The Survivors, de remake van een sciencefictionfilm uit de jaren 1950. Maar de producent verdwijnt plotseling zonder een cent op zijn naam en het filmen moet worden gestopt.

Tickets